Vælg en side

At blive fyret kan føles som et slag i ansigtet. Det kan virke som om, alting omkring en bliver revet væk, og man står alene tilbage uden nogen form for støtte eller retning. Men det behøver ikke at være sådan. Der findes en måde at vende situationen til sin fordel, og det hedder outplacement.

Outplacement er et tilbud, som er designet til at hjælpe folk med at finde deres vej til en ny karriere efter at have mistet deres job. Det kan omfatte alt fra karriererådgivning, jobtræning og hjælp til at opbygge et netværk af professionelle kontakter til coaching i personlig udvikling og livsstilsændringer.

Mange virksomheder tilbyder outplacement som en del af deres fratrædelsespakke for at hjælpe deres tidligere medarbejdere med at finde en ny retning. Men selv hvis man ikke har denne mulighed gennem sin tidligere arbejdsgiver, kan man stadig tage initiativ til at få hjælp udefra.

Lad mig give dig et eksempel på, hvordan outplacement kan hjælpe dig med at finde en ny karrierevej:

Anne havde arbejdet i en stor virksomhed i mange år, men da virksomheden besluttede at nedskære, blev hun fyret. Hun følte sig magtesløs og usikker på, hvad hun skulle gøre nu. En af hendes tidligere kollegaer fortalte hende om outplacement og anbefalede hende at tage kontakt til en karriererådgiver.

Efter at have talt med karriererådgiveren blev Anne opmuntret til at tage en personlighedstest og fik feedback på sine styrker og svagheder. Hun lærte, hvordan hun kunne udvikle sine færdigheder og hvilke job, der ville passe bedst til hende.

Gennem outplacement fik Anne også hjælp til at skrive et CV og ansøgning, der fremhævede hendes styrker og kvalifikationer. Hun blev også introduceret til en række professionelle kontakter, der hjalp hende med at finde jobåbninger, som hun ellers ikke ville have kendt til.

Anne var i stand til at tage kontrol over sin situation og tage skridt hen imod en ny karrierevej, takket være outplacement.

Men hvorfor er outplacement vigtigt?

For det første kan det give dig en ny retning. Når man bliver fyret, kan man ofte føle sig fanget i en blindgyde. Man kan have svært ved at se, hvad man skal gøre, og hvordan man kan finde et nyt job. Outplacement kan give dig en følelse af håb og en konkret plan for, hvordan du kan komme videre.

For det andet kan det øge din selvtillid. At blive fyret kan få en til at føle sig mindre værd, men ved at få hjælp fra en karriererådgiver eller coach kan man lære at fremhæve sine styrker og genopbygge sin selvtillid. Man kan lære at se sig selv i et nyt lys og finde nye muligheder, som man måske ikke havde overvejet før.

For det tredje kan outplacement give dig de nødvendige færdigheder og værktøjer til at søge og lande en ny jobmulighed. Det kan være alt fra at lære at skrive en god ansøgning og CV til at forberede sig til jobsamtaler og forhandle sin løn. Disse færdigheder kan være uvurderlige, når man søger efter sit næste job.

Endelig kan outplacement hjælpe dig med at opbygge et netværk af professionelle kontakter, som kan hjælpe dig med at finde jobmuligheder og give dig indsigt i brancher og virksomheder, du måske ikke kender til. Dette kan være afgørende for at finde det rigtige job.

Outplacement kan være den støtte, man har brug for, når man står over for en karrieremæssig udfordring. Det kan hjælpe en med at finde en ny retning, øge selvtilliden, opbygge færdigheder og et netværk af professionelle kontakter.

Tænk på det som at have en personlig træner for din karriere. Når man vil blive i form, har man brug for hjælp fra en træner for at lære de rigtige teknikker og få motivationen til at fortsætte. Det samme gælder for at finde en ny karrierevej. Man har brug for en træner, der kan hjælpe en med at lære de rigtige færdigheder og give motivationen til at fortsætte.

Så hvis du nogensinde står over for en situation, hvor du mister dit job, skal du overveje at bruge outplacement som en vej til at finde din vej til en ny karriere. Det kan være den hjælp, du har brug for for at komme videre og finde succes i din karriere.